Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zemřel P. František Bureš


Datum:

Po dlouhé nemoci odešel v pátek 17. července k Pánu rodák z Týniště nad Orlicí. Poslední rozloučení proběhne ve čtvrtek.

Zemřel P. František Bureš

František Bureš se narodil 11. listopadu 1921 v Týništi nad Orlicí. Kněžské svěcení přijal v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové 27. června 1948 z rukou biskupa Dr. Mořice Píchy. Jako kaplan působil ve Skutči a od r. 1951 byl administrátorem v Jaroměři, Heřmanicích a Zaloňově. V prosinci r. 1961 byl ustanoven administrátorem v Červeném Kostelci a na Boušíně, od srpna 1964 působil v Broumově, Martínkovicích, Šonově a následně v Ruprechticích, Heřmánkovicích a Vernéřovicích. Od 1. srpna 1982 odešel na trvalý odpočinek do svého rodiště Týniště nad Orlicí. Závěr svého života prožíval od r. 2009 uprostřed kněžských spolubratrů v charitním domově ve Staré Boleslavi.

Za dar jeho života a milost Kristova kněžství poděkujeme Pánu Bohu při mši svaté ve čtvrtek 23. července 2015 v 15 hodin ve farním kostele sv. Mikuláše, biskupa, v Týništi nad Orlicí. Po koncelebrované mši sv. uložíme jeho tělo do rodinného hrobu na místním hřbitově, jak si přál.

Pane, dej mu věčné odpočinutí a světlo věčné ať mu svítí

u tvých svatých navěky, vždyť jsi dobrotivý.

Parte