Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Národní ředitel PMD se vrátil z Říma


Datum:

V Římě skončilo Generální shromáždění Papežských misijních děl. Zúčastnil se ho i národní ředitel z České republiky Leoš Halbrštát.

Národní ředitel PMD se vrátil z Říma

Ve dnech 1. až 6. června 2015 proběhlo v Římě každoroční Generální shromáždění Papežských misijních děl (PMD). Zúčastnili se ho národní ředitelé PMD přibližně ze 120 zemí všech kontinentů. Účastníci se rozdělili do několika skupin, ve kterých si předávali zkušenosti a navzájem se inspirovali prací ve svých národních kancelářích a diskutovali o strategii podpory světové misijní solidarity. Českou republiku zastupovali národní ředitel PMD Leoš Halbrštát a studijní části se také účastnil P. Jiří Šlégr.

Tak jako každý rok i letos se konala audience u Svatého otce. Papež František přivítal národní ředitele Papežských misijních děl v Klementinském sále Apoštolského paláce a řekl jim: "Jak rád bych také pro vás našel slova, která by vzbudila dobu horlivější, radostnější, velkorysejší a odvážnější evangelizace, plné lásky až do krajnosti a překypující nakažlivým životem. Misijní působení je paradigmatem každého díla církve. Jako Kongregace pro evangelizaci národů a národní ředitelé Papežských misijních děl doprovázíte s úctou a láskou mladé církve, rozptýlené po celém světě, a vedete Boží lid k plnému prožívání univerzální misie. Znáte úžas, jaký v lidstvu vyvolává Duch svatý právě prostřednictvím těchto církví, které jsou často materiálně chudé, trpí obtížemi a pronásledováním kvůli věrnosti Božímu slovu a svědectví na obranu člověka." Papežská misijní díla jsou nástrojem společenství mezi církvemi, podporují a uskutečňují sdílení lidských i materiálních zdrojů. Papež František pokračoval: "Pěkně prosím, dávejte si pozor, abyste neupadli do pokušení stát se nevládní organizací, či úřadem na distribuci řádné a mimořádné pomoci (..) Prosím, v rámci mnoha plánů a programů nevylučujte z misionářského díla Ježíše Krista, neboť je to Jeho dílo." (peš)