Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Začíná Týden modliteb za duchovní povolání


Datum:

Týden předcházející neděli Dobrého Pastýře je u nás již tradičně věnován modlitbám za duchovní povolání.

Začíná Týden modliteb za duchovní povolání

Týden modliteb za duchovní povolání potrvá od dnešního dne až do 4. neděle velikonoční, neděle Dobrého Pastýře (26. dubna 2015). Důvodem konání modlitebního týdne je Ježíšova výzva z Janova evangelia "Proste Pána žně, aby poslal dělníky na svou žeň".

Tým pro pastoraci povolání v České republice sestavil brožurku, která nabízí modlitby a úvahy na téma povolání ke kněžství nebo zasvěcenému životu. Zájemci v nich naleznou různé inspirativní texty, které mj. obsahují také zamyšlení a osobní zkušenosti některých českých a moravských biskupů. Brožurku je možné také použít při přípravě adorací, křížových cest a jiných společných i osobních modliteb. Ti, kdo hledají povolání, se mohou také inspirovat na webových stránkách www.hledampovolani.cz.

Kněží jsou dále vyzváni, aby prosby o povolání zařadili do přímluv při mši svaté. "To, co si Pán Ježíš přeje, aby se i člověk účastnil svou touhou a modlitbou na daru povolání, ukazuje, jak daleko jde se svou důvěrou k člověku," uvádí v brožurce královehradecký světící biskup Josef Kajnek. "Bůh má větší starost o člověka, o jeho štěstí a naděje, než jsme to my schopni vyjádřit. Nicméně nejedná s námi v duchu mentality naší postmoderny ´o nás bez nás´. Děkujme mu, že nás povzbuzuje k modlitbě za uskutečňování plánu jeho lásky a obrovské starostlivosti o tento svět. Modlitbou se člověk spojuje s tajemstvím všemohoucí dobroty a lásky."

Týden vyvrcholí v neděli Dobrého Pastýře, kdy si církev na celém světě připomene Světový den modliteb za povolání. Poselství, které k této příležitosti napsal papež František, má název Exodus jako základní zkušenost povolání.

Týden modliteb za duchovní povolání - brožura

Poselství k Světovému dni modliteb za povolání