Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Erlebachova bouda patřila Horskému klubání


Datum:

Děti z Misijních klubek z celé republiky se sešly ve Špindlerově Mlýně na Horském klubání.

Erlebachova bouda patřila Horskému klubání

V krásném prostředí Krkonoš na Erlebachově boudě nedaleko Špindlerova Mlýna se ve dnech 10. až 12. dubna 2015 setkala Misijní klubka Papežských misijních děl (PMD) z různých koutů naší republiky. Na letošní 8. Horské klubání přijelo 116 účastníků z 16 Misijních klubek. Své zástupce tu měla Praha, Nymburk, Horažďovice, Letohrad, Nivnice, Brno, Slatina nad Zdobnicí, Sudoměřice, Kluk, Kněždub, Semily, Prosetín, Svitavy, Benešov, Poděbrady a Chotěboř.

Akce je pořádána každý rok jako poděkování dětem za jejich celoroční práci pro misie a podporu misijních aktivit ve farnostech a okolí. Na programu pátečního a sobotního večera bylo představování jednotlivých Klubek. Děti si připravily spoustu fotografií ze svých činností, předváděly scénky, vtipy na misijní téma a brněnské klubko předvedlo velmi povedené divadlo ze života zvířátek. 

V sobotu dopoledne se děti rozdělené do skupinek věnovaly misijnímu vyrábění přáníček, postaviček, hudebních nástrojů, perníčků a dalších drobných dárků na Misijní jarmarky. Nechybělo soutěžení, hry a promítání filmů v malém misijním kinu. Velkým zážitkem byla pro všechny příprava pozdravu v podobě filmového klipu na IV. Národní misijní kongres v Polsku, který se bude konat ve dnech 12. až 14. června 2015 ve Varšavě. 

V sobotu odpoledne představili P. Jiří Šlégr a Národní ředitel PMD Leoš Halbrštát Filipíny, které nedávno s týmem PMD navštívili. Děti s velkým zaujetím poslouchaly jejich zážitky z cest a sledovaly fotografie z míst, kam namalovaly svá přáníčka. Velmi je oslovilo vyprávění o manilských dětech, žijících na ulici.

   

Každý den provázely setkání společné modlitby a vyvrcholením byla nedělní mše svatá na konec Velikonočního oktávu, kterou Jan Pavel II. ustanovil svátkem Božího milosrdenství a papež František v rámci nešpor z této neděle vyhlásil mimořádný Svatý rok Milosrdenství. Hudební doprovod k celému programu a bohoslužbám připravilo Misijní klubko z Letohradu.

Poděkování za Horské klubání patří hlavně sponzorům setkání - manželům Tomáškovým, kteří se o Erlebachovu boudu starají i všem jejich pracovníkům, dále samozřejmě dětem z Misijních klubek, jejich rodičům a vedoucím a těm, kteří jakýmkoliv způsobem letošní Horské klubání podpořili. Členové Papežského misijního díla dětí si domů odváželi spoustu inspirace a povzbuzení do další misijní činnosti. Za celou dobu pořádání Horského klubání navštívilo Špindlerův Mlýn přibližně 1050 účastníků ze 140 Misijních klubek. (bh)