Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Dnes je to 65 let


Datum:

Přesně před 65 lety Josef Toufar umíral. Teď má i své internetové stránky.

Dnes je to 65 let

Právě dnes si připomínáme násilnou smrt Josefa Toufara. A přestože od jeho úmrtí uplynulo více než půl století, jeho jméno jen tak nezapomeneme. K tomu mají posloužit i nové internetové stránky věnované tomuto čekateli na blahořečení.

Na www.joseftoufar.cz je pro čtenáře v přehledné formě připraven Toufarův životopis doplněn množstvím dobových fotek. Na webu se také dozvíte všechny aktuality týkající se osoby Josefa Toufara, procesu jeho beatifikace i ohlasů v kultuře. V neposlední řadě je tam také uveřejněna modlitba, která je pro zájemce i ke stažení.

V sekci finanční podpora pak můžeme číst prosbu o pomoc s přípravou náročného procesu blahořečení. Královéhradecké biskupství pro tento účel zřídilo účet, kam můžete posílat své finanční příspěvky. Uveden je také účet Nadačního fondu kostela Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti, kam odešlete své finančí dary, chcete-li přispět na výdaje spojené s uložením Toufarových ostatků v číhošťském kostele, které by mělo proběhnout při poutní slavnosti 12. července letošního roku. (ht)

Fond beatifikace: 22335522/0800

Nadační fond kostela Nanebevzetí Panny Marie v Čihošti: 253394896/0300