Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Masopust pro celou rodinu přilákal dvě stovky masek


Datum:

Rej masek, rozpustilé veselí a zabíjačkové pochoutky. Takový byl Masopust pro celou rodinu. Přišlo na něj více jak dvě stě masek.

Galerie: Masopust pro celou rodinu přilákal dvě stovky masek

V sobotu před Popeleční středou si v Novém Adalbertinu na Velkém náměstí v Hradci Králové daly dostaveníčko roztodivné masky malé i velké. Konal se zde totiž již podeváté Masopust pro celou rodinu, který uspořádala královéhradecká farnost při katedrále Svatého Ducha a kostela Nanebevzetí Panny Marie.

Pořadatelé připravili „tři akce v jednom“ – karneval pro děti, maškarní ples pro dospělé a zabíjačkové hody. „Musím říci, že celá akce byla jeden velký šrumec,“ říká s úsměvem na tváři Helena Melicharová a dodává, že do maškarního reje se zapojily více jak dvě stovky masek. „Dětské masky soutěžily o ceny ve skautských disciplínách a nakonec jsme vylosovali pět masek, které získaly hlavní ceny. U dospěláckých masek jsme vyhlašovali pět nekrásnějších maskovaných párů,“ popisuje Melicharová. Ocenění si tak odnesla například paní továrníková se svojí továrnou či Kleopatra a Antonius.

Setkání opravdu pro všechny

Přestože masopustní veselí zorganizovala katolická farnost, měla akce přesah nejen ekumenický, ale i celospolečenský. „Přišli se s námi pobavit i naši evangeličtí přátelé, s nimiž pořádáme Křesťanský bál, ale i lidé z rozdílných sociálních vrstev. Společenství tak vytvářeli lidé věřící s lidmi, kteří se k žádné víře nehlásí, nebo třeba profesoři s obyvateli z azylového domu. Účastníky navíc svým tancem potěšila holčička z jedné syrské rodiny. Masopust pro celou rodinu se tak stal masopustem opravdu pro všechny,“ zakončuje Helena Melicharová. (peš)

Fotogalerie