Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ekumena v tanečním rytmu podruhé


Datum:

Křesťanský bál, který společně pořádají katolíci s evangelíky, se letos konal podruhé. Opět s velkým úspěchem.

Ekumena v tanečním rytmu podruhé

Velký sál Adalbertina hostil 17. ledna druhý ročník Křesťanského bálu, který společně uspořádali křesťané Českobratrské církve evangelické a Římskokatolické církve. Bál zahájil P. Jan Linhart a pastor Štěpán Brodský. Základem úspěchu plesu byla skvělá taneční kapela Lucky Band. Během jednotlivých tanečních sérií poctivě prostřídala všechny druhy tanců, každý si tedy mohl přijít na své. Tanečníci se na parket vyhrnuli prakticky od první skladby. Chytlavý, ale nepodbízivý výběr písní zkrátka nenechal návštěvníky sedět. Energeticky nabitou vsuvku pak obstarala stepařská skupina Fidgety Feet. Radostný a rozmarný styl 30. let vnesl do sálu další dobrou zábavu.

O přestávce nadšený cestovatel P. Linhart promítl diapozitivy a taneční videa ze své poslední cesty do Etiopie, a Ondřej Souček pak mezi tanci obstaral dražbu biblických předmětů. Celý sál se bavil, když se dražitelé o maximýdlo na umytí nohou ve vzájemném souboji vydávali z posledních peněz. O půlnoci zahrála několik skladeb nadějná multižánrová skupina mladých hudebníků Seiftiú.

Občerstvení na plese bylo obohaceno lahodnými výtvory z domácích zdrojů. Výborná nálada vydržela až do konce. Když kapela hodinu po půlnoci skončila, sál byl pořád ještě plný tanečníků. Po úplném konci si pak alespoň povídali. Škoda, že to tak uteklo. (Alena Volková)