Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Modleme se za Národní eucharistický kongres


Datum:

Česká biskupská konference schválila pro letošní rok konání Národního eucharistického kongresu. Vznikla i modlitba za kongres.

Modleme se za Národní eucharistický kongres

Národní eucharistický kongres (NEK) je naprosto ojedinělou událostí v novodobých dějinách Církve v České republice. Jeho smyslem je oživit nebo znovu obnovit úctu k Eucharistii.

Věřící ve všech farnostech se mohou osobně i jako společenství zapojit do přípravy kongresu. Ta začala již nyní a potrvá šest měsíců. Biskupové zároveň vyzývají věřící, aby se za zdárné uskutečnění kongresu modlili a schválili proto také Modlitbu a znělku za NEK 2015. V královéhradecké diecézi vyzval k modlitbám biskup Jan Vokál ve svém prvním letošním pastýřském listu. "Velmi bych si přál, aby v naší diecézi nebyla jediná farnost, která by události spojené s kongresem neprožívala. Do farností míří kartičky s modlitbou za eucharistický kongres. Prosím Vás, abyste se ji až do 17. října společně modlili," uvádí biskup Vokál.

Hlavní den Národního eucharistického kongresu se uskuteční v sobotu 17. října 2015 v Brně. Věřící z celé země se sejdou při mši svaté a eucharistickém průvodu. V jednotlivých farnostech začínají pastorační aktivity již nyní v lednu a příprava potrvá šest měsíců. Více informací o kongresu najdete na webových stránkách www.nek2015.cz. (peš, foto: Libor Havlík jr.)

Modlitba a znělka NEK 2015