Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan: Obnovme úctu k Eucharistii


Datum:

Královéhradecký biskup Jan Vokál vydal první letošní pastýřský list. Vyzývá v něm k obnovení a prohloubení úcty k Tělu a Krvi Pána Ježíše.

Biskup Jan: Obnovme úctu k Eucharistii

Právě 1. ledna 2015 totiž začíná příprava na první Národní eucharistický kongres, jednu z největších církevních událostí novodobých dějin. "Cílem kongresu je, aby si jednotliví věřící, farní, diecézní a národní společenství zamilovali Eucharistii, znovu a hlouběji ji prožívali jako nekonečný Boží dar," píše v pastýřském listě delegát České biskupské konference pro eucharistické kongresy královéhradecký biskup Jan Vokál a dodává, že "Eucharistie je základním pokrmem, který pro život věčný nezbytně potřebujeme."

Ve svém prvním letošním pastýřském listě, který biskup Jan Vokál vydal na Slavnost Matky Boží Panny Marie 1. ledna, nejvyšší diecézní pastýř prosí věřící, aby se do slavení kongresu zapojili nejen osobně, ale i jako farní společenství. "Velmi bych si přál, aby v naší diecézi nebyla jediná farnost, která by události spojené s kongresem neprožívala. Do farností míří kartičky s modlitbou za eucharistický kongres. Prosím Vás, abyste se ji až do 17. října společně modlili," uvádí biskup Vokál.

Hlavní den Národního eucharistického kongresu se uskuteční v sobotu 17. října 2015 v Brně. Věřící z celé země se sejdou při mši svaté a eucharistickém průvodu. V jednotlivých farnostech začínají pastorační aktivity již nyní v lednu a příprava potrvá šest měsíců. Více informací o kongresu najdete na webových stránkách www.nek2015.cz. (peš)

Pastýřský list biskupa Jana Vokála