Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbírka na církevní školy vynesla více než vloni


Datum:

Zářijová sbírka na církevní školství vynesla více peněz než vloni. Rozdělí si je šest škol a školských zařízení.

Sbírka na církevní školy vynesla více než vloni

V září se ve všech kostelích královéhradecké diecéze uskutečnila sbírka na církevní školy, která vynesla o celých deset tisíc korun více než v loňském roce. Mezi věřícími se vybralo celkem 810.986 korun. „V souladu se směrnicí fondu církevního školství přímo do škol rozdělíme podle aktuálních potřeb osmapadesát procent vybraných financí, což je více jak čtyři sta sedmdesát tisíc korun. Zbývající sumu biskupství použije na nezbytné opravy a rekonstrukce školních budov, ze sbírky roku 2013 bylo mimo jiné spolufinancováno vybudování výtahů na Biskupském gymnáziu v Hradci Králové,“ říká Stanislava Kučerová u odboru církevního školství Biskupství královéhradeckého.

Největší částku (123.300,- Kč) získalo Biskupské gymnázium a základní škola a mateřská škola v Hradci Králové, které je použije na podporu výuky biologie a na pouť studentů do Říma. Gymnázium ve Skutči přidělené peníze (84.000,- Kč) využije pro pedagogického asistenta, speciálního pedagoga a nákup učebnic a nábytku. Na nákup nábytku, opravu podlah a na vybavení pro výtvarnou výchovu použije peníze ze sbírky (79.672,- Kč) Gymnázium v Kutné Hoře. Borohrádecká Církevní základní škola využije částku (75.000,- Kč) pro školní bus Emánek a královéhradecký Církevní domov mládeže pak ze získaných prostředků (70.000,- Kč) nakoupí nové matrace a zajistí provoz zařízení. Nejnižší částku (38.400,- Kč) dostala Mateřská škola sv. Jakuba v Kutné Hoře. Nakoupí hračky a pomůcky.

„Jménem ředitelů všem dárcům srdečně děkujeme a velmi si této pomoci vážíme,“ vzkazuje biskupský vikář pro církevní školství P. Karel Moravec. (peš, foto: www.bisgymbb.cz)