Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Václav Malý navštívil Broumov


Datum:

Mše svatá za oběti komunismu, ale i požehnání opravených varhan a střechy. Takový byl program pražského světícího biskupa Václava Malého na Broumovsku.

Biskup Václav Malý navštívil Broumov

Pražský světící biskup Václav Malý navšítvil klášter v Broumově v pátek 7. listopadu 2014 a u příležitosti listopadových událostí roku 1989 sloužil v klášterním kostele sv. Vojtěcha mši svatou na poděkování za dar svobody a za oběti komunistického režimu. Bohoslužbu doprovodil Sbor a orchestr pražského arcibiskupského gymnázia. Po bohoslužbě následovala beseda v Kreslírně. Není bez zajímavosti, že jako trvalý jáhen poprvé sloužil u oltáře broumovský rodák Jan Hojda.

Den po setkání v broumovském klášteře v sobotu 8. listopadu 2014 požehnal světící pražský biskup a přítel Broumovska Václav Malý rekonstrukci střechy a oken na kostele sv. Markéty v Šonově a posléze slavil mši svatou v kostele sv. Marie Magdaleny v Božanově, během které požehnal nově rekonstruovaným varhanám. Střecha a okna šonovského kostela byly opraveny z prostředků Evropské unie (program SZIF), božanovské varhany zase z dotačního programu Královéhradeckého kraje a také díky štědrým dobrodincům. (peš)