Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Misijní neděle v Proseči povzbudila život farnosti


Datum:

Tradiční připomínku Dne misií, Misijní neděli, slavili na mnoha místech. V Proseči na Skutečsku během ní přijali nové členy do Papežských misijních děl.

Misijní neděle v Proseči povzbudila život farnosti

Mši svatou v kostele sv. Mikuláše v Proseči sloužil P. Pavel Boukal, kancléř hradeckého biskupství. Během ní bylo za členy Papežských misijních děl několik dětí i dospělých. Nedílnou součástí programu dne byla sbírka, jejíž výsledek putoval na podporu misií. „Všechny peníze, které PMD v tento den sesbírají ve všech farnostech a diecézích různého ritu na celém světě, tvoří Fond solidarity pro zřízení programu všeobecné pomoci a nesmí se použít na jiné účely,“ vysvětlil P. Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl.

Na základě statistik Papežského misijního díla Šíření víry, které podporuje a koordinuje pomoc světovým misiím, existuje srovnání velikosti finančních částek posílaných z jednotlivých zemí do misií. Česká republika zaujímá v Evropě 11. místo, přičemž za sebou nechává např. Švýcarsko, Slovensko, Skotsko a Portugalsko. (lb)