Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál se sešel s generálním sekretářem COMECE


Datum:

Hradeckou diecézi na pozvání biskupa Jana Vokála navštívil generální sekretář COMECE (Komise biskupských konferencí Evropské unie) P. Patrick Daly.

Biskup Jan Vokál se sešel s generálním sekretářem COMECE

Již od neděle 12. října je v hradecké diecézi na návštěvě P. Patrick Daly. Kromě důležitých pracovních jednání si stihl prohlédnout památky Litomyšle, Hradce Králové a Kutné Hory.

V pracovní části programu se P. Patrick Daly společně s nunciem Giuseppe Leanzou zúčastnil 99. plenárního zasedání České biskupské konference ve Špindlerově Mlýně. České a moravské biskupy na něm informoval o aktivitách a agendě COMECE.

Ve čtvrtek 16. října provedl Jan Vokál P. Patricka Dalyho biskupskou rezidencí a ukázal mu katedrálu Svatého Ducha v Hradci Králové. Odpoledne se pak P. Daly vydal na návštěvu Kutné Hory.

„Musím říci, že se mi u vás velmi líbí a byl jsem skutečně vřele přivítán. Během krátké doby jsem navštívil spoustu kostelů a měl jsem příležitost se seznámit s životem české církve,“ shrnul svoje dojmy P. Daly.

Biskup Jan Vokál v rámci ČBK zastává pozici delegáta pro COMECE a právě z toho důvodu převzal nad návštěvou P. Dalyho v České republice patronát. (lb)