Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Žáci církevní školy překonali loňský výsledek Misijního štrúdlování


Datum:

Žáci ZŠ a MŠ Jana Pavla II. v Hradci Králové zapojili do projektu Misijní štrúdlování. Na podporu misií vybrali téměř 25 tisíc korun.

Žáci církevní školy překonali loňský výsledek Misijního štrúdlování

Princip dobročinného projektu Misijní štrúdlování je jednoduchý. Děti prodávají doma přichystané pochutiny a následně je za symbolický příspěvek prodávají. Zisk pak odešlou na potřeby Papežských misijních děl.

V týdnu žáci prodávali nejen ve škole, ale navštívili také biskupství. „Dny v týdnu máme rozdělené tak, aby se postupně zapojily a vystřídaly všechny třídy. Akce je sice nazvána Misijní štrúdlování, ale zejména žáci druhého stupně ZŠ se snaží zaujmout a nabízejí i různé netradiční dobroty, např. popcorn, ovocné špízy, nebo mléčné koktejly,“ říká Stanislava Kučerová z odboru pro církevní školství.

V loňském roce se na ZŠ a MŠ Jana Pavla II. vybralo a následně na účet Papežských misijních děl odeslalo celkem téměř 18 tisíc korun. Podle slov Stanislavy Kučerové se žákům povedlo loňskou částku překonat o téměř 7 tisíc. Celkem tak vybrali 24 550 Kč. Na začátku listopadu se do stejné akce zapojí také na Biskupském gymnáziu Bohuslava Balbína. (lb)