Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupové zasedají ve Špindlerově Mlýně


Datum:

Čeští a moravští biskupové zasedají na Erlebachově boudě v Krkonoších. Koná se tam 99. plenární zasedání České biskupské konference.

Biskupové zasedají ve Špindlerově Mlýně

K hranicím vlasti, do Erlebachovy boudy na úpatí krkonošských hřebenů, zamířili včera odpoledne čeští a moravští biskupové, včetně královéhradeckého sídelního biskupa Jana Vokála a světícího biskupa Josefa Kajneka. Dnes a zítra je tam čeká 99. plenární zasedání České biskupské konference (ČBK).

Biskupové se seznámí s aktualitami ze života církve v naší společnosti či se Směrnicí ČBK o liturgické hudbě. O své činnosti bude informovat Liturgická komise ČBK, která se v současné době zabývá dlouhodobým projektem reedice Českého misálu či otázkou liturgické hudby. Účastníci zasedání se rovněž dozví informace o přípravách Národního eucharistického kongresu v roce 2015.

Sekce pro mládež při ČBK odprezentuje témata spojená se setkáním mladých v duchu Taizé, které proběhne v Praze na přelomu let 2014 a 2015, a se Světovým dnem mládeže v polském Krakově, který se uskuteční od 25. července do 1. srpna 2016.

Zástupci konferencí vyšších řeholních představených na Erlebachově boudě biskupům představí aktivity konané v rámci Roku zasvěceného života. Ten začíná již o první neděli adventní letošního roku a končí 2. února 2016.

Místem setkání s věřícími se při této příležitosti stane kostel sv. Petra ve Špindlerově Mlýně. Mši svatou zde čeští a moravští biskupové budou se zdejší farností slavit v úterý 14. října 2014 od 18.00 hodin. Hlavním celebrantem bude biskup Jiří Paďour, kazatelem biskup Pavel Posád.

Na 99. plenární zasedání přijede i nuncius Mons. Giuseppe Leanza a s činností COMECE  (Komise biskupských konferencí Evropské unie) přítomné seznámí její generální sekretář P. Patrick Daly, kterého ve čtvrtek 16. října královéhradecký biskup Jan Vokál provede biskupskou rezidencí a katedrálou Svatého Ducha v Hradci Králové. (jem, peš)