Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Přispějte do sbírky. Podpoříte církevní školy


Datum:

Třetí zářijová neděle bude patřit v kostelích Královéhradecké diecéze sbírce pro církevní školy. Přispět můžete také individuálně.

Přispějte do sbírky. Podpoříte církevní školy

Až se v neděli 21. září v chrámech Královéhradecké diecéze při bohoslužbách rozejdou mezi lavice ministranti s kasičkami, mohou věřící přispět na církevní školy. "Finanční prostředky rozdělíme mezi všechny církevní školy v diecézi. Jedná se o Církevní základní školu v Borohrádku, Církevní gymnázium v Kutné Hoře, kde své služby nabízí také Církevní mateřská škola svatého Jakuba. Dalšími zařízeními jsou Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči, Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a základní a mateřská škola Jana Pavla II. v Hradci Králové, a konečně Církevní domov mládeže tamtéž," říká biskupský vikář pro církevní školství Karel Moravec.

Sbírku mohou zájemci podpořit také individuálně, a to buď příspěvkem v hotovosti přímo na pokladně biskupství nebo zasláním na účet 1006010044/5500 pod variabilním symbolem 111. "Také s vaší pomocí mohou církevní školy šířit v naší společnosti křesťanské hodnoty," vybízí královéhradecký biskup Jan Vokál. (peš)