Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Ostatky sv. Jana Maria Vianneye v diecézi


Datum:

Diecézí putují ostatky sv. Faráře arského. Během uplynulého víkendu navštívily Želiv, Hradec Králové a Rokoli. Do Koclířova a Klášterce nad Orlicí ještě dorazí.

Galerie: Ostatky sv. Jana Maria Vianneye v diecézi

Premonstrátský klášter v Želivi hostil v sobotu 13. září sedmou část novény k jubileu diecéze a Roku povolání. Mši svatou v kostele Narození Panny Marie sloužil diecézní biskup Jan Vokál. Želiv se zároveň stala první zastávkou putování srdce sv. Jana Maria Vianneye po hradecké diecézi.

Hned následující den v neděli se mohli věřící setkat s relikvií sv. Jana Maria Vianneye v hradecké katedrále Svatého Ducha. Dopolední Mši svatou opět sloužil diecézní biskup Jan Vokál. Kázání pronesl jeden z francouzských kněží doprovázejících relikvii, P. Frédéric Vallaud.

"Snažme se po vzoru sv. Faráře arského vztahovat svoje vlastní kříže ke kříži Kristovu. Jedině tak můžeme proměnit utrpení a těžkosti života v něco užitečného, co nás posune dál směrem k Bohu," řekl P. Frédéric. 

Odpoledne se konala bohoslužba slova, při níž pronesl promluvu P. Rolland Varin. Na závěr měli přítomní možnost relikvii alespoň v krátkosti poklonou nebo políbením uctít.

(lb)

Galerii ze Želivi naleznete zde a zde.

Galerii z Hradce králové naleznete zde.