Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup zve na Národní pouť rodin


Datum:

"Sejdeme se ve Žďáře," vybízí věřící královéhradecké diecéze biskup Jan Vokál. Již dnes a především zítra se tam totiž koná Národní pouť rodin.

Biskup zve na Národní pouť rodin

  

Fandíme rodině – takové je motto Národní poutě rodin, která se ve dnech 29. a 30. srpna uskuteční v klášteře ve Žďáře nad Sázavou. Pouť, nad níž převzalo záštitu Biskupství brněnské, se koná v roce 20. výročí Mezinárodního roku rodiny vyhlášeného OSN.

Královéhradecký biskup Jan Vokál zve věřící z naší diecéze k účasti na této pouti, která nabízí nejen možnost setkání a prožití společenství, ale především povzbuzení při společném slavení Eucharistie. "Všechny rodiny z hradecké diecéze, ale nejen rodiny, na tuto pouť srdečně zvu a těším se, že se ve Žďáře setkáme. Pouť rodin krásně zapadá do našeho diecézního Roku povolání," říká biskup Vokál s tím, že pouť vhodně doplňuje i rok oslav 350 let od založení Královéhradecké diecéze.

Národní pouť rodin začne v pátek 29. srpna v 18 hodin mší svatou v poutním kostele svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Na bohoslužbu naváže Nikodémova noc určená pro adoraci a přijetí svátosti smíření. Sobota nabídne v 10.30 hodin pontifikální mši svatou, kterou bude celebrovat pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP. Součástí celodenního poutního programu pak budou hudební vystoupení, přednášky pro rodiče, biblická zahrada pro děti, procesí a další programy pro celou rodinu. (peš)

Veškeré informace najdete na webových stránkách www.narodnipoutrodin.cz.