Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Neratovské poutní slavnosti


Datum:

Podívejte se na fotografie ze sobotní Mše svaté v Neratově. I přes nepřízeň počasí si lidé nenechali Neratovskou pouť ujít.

Galerie: Neratovské poutní slavnosti

Neratov je místo s jedinečnou a neokázalou atmosférou přijetí a uzdravení ran fyzických i duchovních. Neomrzí se ani, když vás pravidelně smáčí dešťové přeháňky, jako tomu bylo v sobotu. Příběh o tom, jak skupina nadšených lidí okolo kněze Josefa Suchára obnovila zničený poutní chrám a vdechla nový život zanikající vesnici v pohraničí, je dostatečně známý. Přesto nepřestane fascinovat, už tím, že se nejedná o něco ukončeného, ale stále živoucího.

Letos se podařilo instalovat do kostela nový kamenný oltář. Během páteční večerní Mše svaté ho požehnal indický arcibiskup Bernard Moras, který se stal čestným hostem poutních slavností. Obětní stůl z červeného travertinu připomíná otevřenou náruč, rudá barva kamene zase odkazuje na Kristovu oběť na kříži stále zpřítomňovanou během Mše svaté.    

Sobotní Mši svatou sloužil s arcibiskupem Bernardem Morasem hradecký biskup Jan Vokál. Po jejím skončení předali ocenění charitním zaměstnancům a dobrovolníkům za jejich práci pro druhé.

Odpoledne nabídlo bohatý sportovní a kulturní program s výstavami, divadlem a koncerty. Nescházel ani celodenní jarmark výrobků chráněných dílen a řemeslníků.

(lb)

Galerii naleznete zde.