Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V neděli začal v Chrudimi Týden porozumění


Datum:

Městskou misii pořádá společně zdejší farnost a Kazatelské středisko České dominikánské provincie. Společně nabídnou městu přednášky, koncerty a duchovní program.

V neděli začal v Chrudimi Týden porozumění

Dominikáni si letos za místo svojí každoroční misie zvolili Chrudim. Město je bude hostit v týdnu od 17. do 24. srpna. Tato letní akce probíhá v různých městech České republiky už od roku 2000.

„Součástí misie budou přednášky, kulturní představení, otevřené kostely, programy pro děti, ale i pouliční představení a kázání. Základním bodem akce má být i osobní setkání s lidmi. Členové týmu se pokusí oslovit co nejširší spektrum obyvatel. Misijní skupina je tvořena především členy dominikánské řeholní rodiny, bratřími, sestrami i terciáři,“ sdělil chrudimský arciděkan P. Jiří Heblt.

Koncerty se budou konat v chrudimských kostelech, přednášky bude hostit Muzeum barokních soch v bývalém kapucínském klášteře, které disponuje vhodnými prostory. Na spoustu her se během odpoledního programu mohou těšit i děti.

„Cílem není „lovení duší“, ale tento čas má být jakýmsi týdnem porozumění. Naše kultura a civilizace vychází z křesťanství a stále víc se ukazuje, jak je v dnešní mnohotvárné době potřebné poznání a pochopení vlastních kořenů. Bez tohoto pochopení není totiž možný rovnocenný dialog se společensko-duchovními proudy, které v evropském prostředí stále častěji působí,“ doplnil P. Jiří Heblt.

Podrobnosti o programu naleznete zde.