Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Misijní pouť přinesla radost a naději


Datum:

V sobotu 31. května 2014 skončila ve Zlíně - Malenovicích již 12. celostátní Misijní pouť a 9. Misijní den dětí.

Misijní pouť přinesla radost a naději

Papežská misijní díla a malenovická farnost z Arcidiecéze olomoucké připravily bohatý program, který se nesl v duchu motta z Lukášova evangelia: „Nebojte se! Zvěstuji Vám velikou radost, radost pro všechen lid.“ Na úvod vystoupila hlavní koordinátorka programu a diecézní ředitelka olomoucké arcidiecéze S. M. Luisa Stanislava Ščotková, SCSC. Hosty přivítal také místní duchovní správce P. Mgr. Waldemar Grieger a Národní ředitel PMD P. Jiří Šlégr, který ve svém přestrojení představoval obyvatele Papuy-Nové Guineje. I další účastníci, kteří se chtěli zapojit do slosování o zajímavé ceny, přišli v převlečení za lidi jiných národností a kultur (Australan, Indián, Afroameričanka, Afričan, Ind, Uganďanka apod.). V převlečení za cizokrajné zvíře zde byl k vidění např. tygřík, lev a gepard. Do slosování také patřili lidé v lidovém kroji a rodiny s co největším počtem členů s připraveným rodokmenem.

Hned po úvodním setkání v kostele sv. Mikuláše se děti s doprovodem rozešly na připravený program v blízkém okolí. Na návštěvníky čekalo asi 30 různých aktivit a soutěží. V Africe bylo téma pomáhání, kde si děti vyzkoušely např. krmit hladového, lepit misijní zápalky a spolupracovat při malování obrázku. Asie se věnovala tvoření. Byla zde k vidění např. výroba masek na obličej či papírových košíčků. Evropa nabízela povzbuzení a to formou příběhů nejen pro děti. Účastníci dále mohli malovat pohledy pro děti v misiích a poznávat z obrázků biblické příběhy. Austrálie a Oceánie byla věnována zajímavostem. Amerika nabízela hry. Důležitým bodem programu bylo závěrečné slosování, přičemž každý mohl dostat los za 5 získaných srdíček z jednotlivých soutěží. Výherci dostali například zájezdy do misijního muzea v Nitře, poukázky na návštěvu Arcibiskupského muzea v Olomouci nebo na nákupy v obchodních centrech. Po celý den byla možnost modlitby a adorace v kostele. Nechyběl ani tradiční Misijní jarmark®, misijní výstava a benefiční cukrová vata.

Místní farníci zajistili skvělé občerstvení na Antarktidě, takže byla možnost výběru z nejméně dvaceti druhů sladkostí a cukrovinek, párků a nápojů. Vyvrcholením celého misijního dne byla slavnostní mše svatá, při které hrála a zpívala skupina Milosrdných sester svatého Kříže. V komentovaném obětním průvodu byly neseny např. učebnice, léky, světlo, pouta, chléb a víno. Kázání P. Šlégra bylo zaměřeno na svátek Navštívení Panny Marie, radost a rychlou pomoc, kterou máme jako misionáři podle Mariina vzoru šířit.  

Fotogalerii z této akce si prohlédněte zde:

http://www.missio.cz/galerie/foto/aktivity-pmd/misijni-pout-2014/

Kontakt:

Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33,

tel.: 499 433 058, 604 838 882, pmd [at] missio.cz, www.missio.cz