Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V hradecké nemocnici pomáhají dobrovolníci


Datum:

Na interních klinikách Fakultní nemocnice Hradec Králové působí první dobrovolníci, kteří pomáhají pacientům. Zapojit se mohou i další.

V hradecké nemocnici pomáhají dobrovolníci

Dobrovolníci se na II. a III. interní klinice hradecké Fakultní nemocnice snaží ulehčit a zpříjemnit čas pacientům čas. Jejich pomoc je různorodá - drobné nákupy, předčítání z knih a časopisů, rozhovor nebo procházky v nemocničním areálu. Dobrovolníky k pacientům vysílá Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové. Zapojit se mohou i další.

Mezi dobrovolníky jsou studenti i pracující, lidé mladší i starší, převážně ženy, ale také muži. Pacientům pomáhají dobrovolně ve svém volném čase a bez nároku na odměnu. A co zájemce o dobrovolnictví motivuje a co jim tato služba přináší? "Ráda pomáhám druhým lidem", "Chci být v životě užitečná a nápomocná", "Nejraději trávím čas s druhými lidmi", "Chci smysluplně využívat svůj volný čas" - to jsou nejčastější odpovědi našich dobrovolníků. 

Dobrovolník prochází oddělení, představí se novým pacientům, nabídne drobnou pomoc či svoji společnost. Někdy vidí „svého“ člověka jen jednou, protože je brzy propuštěn, jindy dochází k témuž pacientovi delší dobu. Většinou je jeho společnost vítaná. Přítomnost dobrovolníků vítá i personál oddělení. Vždyť přispívají k duševní pohodě těch, kdo se léčí, a ta je při uzdravování velmi potřebná.

Máte zájem o dobrovolnictví v nemocnici? Pak kontaktujte Dobrovolnické centrum Diecézní charity Hradec Králové, Šafaříkova 666/9 (YMCA), tel.: 492 604 945 nebo 731 402 209, email: dobrovolnici [at] hk.caritas.cz. Dobrovolnické centrum vám poskytne informace i potřebné zaškolení, pokud byste se sami chtěli stát dobrovolníky.

Více také zde.