Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zapojte se do Misijního štrúdlování


Datum:

Misijní štrúdlování je jednou z tradičních aktivit Papežských misijních děl, probíhá obvykle během velikonočního oktávu.

Zapojte se do Misijního štrúdlování

Rodiny, školy, farnosti a jiná společenství napečou jablečné či jakékoliv jiné záviny – štrúdly, které pak nabízejí formou agapé nebo hotových balíčků, s prosbou o finanční pomoc misiím. Tato aktivita podporuje nutriční projekty PMD, v rámci kterých se dostává pomoc hladovějícím dětem v chudých oblastech světa. V roce 2013 výtěžek činil 196.282 Kč a přispěl na výživový program pro 1 715 chudých dětí ze srílanské diecéze Badulla, pro něž byla zakoupena speciální výživa, mléko, vitamíny a uhrazena zdravotní péče o děti ve venkovských nemocnicích a doprava.  Část výtěžku šla také na podporu 120 zambijských dětí z oblasti postižené vysokým výskytem HIV/AIDS. Bylo přispěno na potraviny, léky, sušené mléko a vitamíny.

Malí i velcí misionáři jsou při přípravě a nabídce misijních štrúdlů vynalézaví, a tak na webu PMD  můžete pro svou inspiraci shlédnout několik receptů zpracovaných v krátkém videu nebo reportážních zpráv z proběhlých akcí. Odkazy na videa naleznete zde: http://www.missio.cz/tag/tag-strudlovani/?category=misijni-aktivity  nebo  zde:

http://www.missio.cz/tag/tag-strudlovani/?category=aktuality

Pokud se chcete do aktivity Misijní štrúdlování® zapojit, budeme vděčni, když nám sdělíte: počet pečících lidí, napečených štrúdlů, účastníků akce a výtěžek. Recepty a fotky jsou také vítány. 

Informaci o konání akce můžete oznámit na misijním webu:

http://www.missio.cz/akce/oznamit-konani-akce/ Budeme rádi, pokud nám do Národní kanceláře (kontakt viz níže) pošlete také zprávičku o tom, jak se vám akce vydařila, a my ji pak zveřejníme na našich internetových stránkách www.missio.cz.

Vybrané peníze za tuto akci posílejte na účet PMD 72540444/2700, variabilní symbol: 141.

Děkujeme všem, kdo se jakýmkoliv způsobem do této pomoci hladovějícím v misiích zapojujete.

Kontakt: Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel.: 499 433 058, 604 838 882, pmd [at] missio.cz, www.missio.cz, číslo účtu: 72540444/2700, Misijní štrúdlování® - var. symbol 141

Facebook: https://www.facebook.com/PapezskaMisijniDila
Twitter: https://twitter.com/missio_cz