Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál se v Římě zúčastní zasvěcení světa Panně Marii Fatimské


Datum:

Papež František se soše pokloní na náměstí Svatého Petra, kam ji z Portugalska na dva dny přivezou.

Biskup Jan Vokál se v Římě zúčastní zasvěcení světa Panně Marii Fatimské

 

Svatý otec František se rozhodl zasvětit celý svět Neposkvrněnému srdci Panny Marie. Učiní to v neděli 13. října u sochy Panny Marie Fatimské, která za tím účelem putuje z portugalského poutního místa do Říma. Vystavena tam bude dva dny. Českou výpravu doprovodí královéhradecký biskup Jan Vokál.

 

Papež František si přeje, aby tyto dny jako zvláštní znamení doprovázelo mariánské vyobrazení, ke kterému se obracejí křesťané na celém světě. Naše volba proto padla na sošku Růžencové Panny Marie,“ cituje vatikánské rádio arcibiskupa Rina Fisichellu, předsedu papežské rady pro novou evangelizaci.

 

Biskup Jan Vokál zdůrazňuje, že poselství Fatimy, kde se na začátku minulého století opakovaně zjevila Panna Maria malým dětem, je velmi blízké jeho spiritualitě. V srpnu například putoval do Fatimy se všemi diecézními bohoslovci. O prvním říjnovém víkendu zase požehnal sochu anděla v Koclířově, který je českým centrem fatimské spirituality (více zde).

 

Mši svatou, která v Římě začíná v neděli 13. října v 10:30, budou moci sledovat na velkém plátně i návštěvníci Koclířova. Biskup Jan Vokál se s nimi telefonicky spojí.

 

Více informací o Českomoravské Fatimě Koclířov i o cestě do Říma zde