Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

GALERIE: Nový rektor převzal poutní kostel na Hoře Matky Boží v Králíkách


Datum:

P. Karel Moravec sloužil na poutním místě první Mši svatou. Hradecká diecéze kostel s klášterem převzala od řádu redemptoristů.

GALERIE: Nový rektor převzal poutní kostel na Hoře Matky Boží v Králíkách

 

Nový biskupský delegát a rektor P. Karel Moravec se v neděli 28. července při dopolední Mši svaté oficiálně ujal kostela na Hoře Matky Boží v Králíkách. Období bez pravidelných bohoslužeb tím skončilo. Na místo se vracejí poutě i další pastorační aktivity.

 

P. Karel Moravec v promluvě vyzdvihl důležitost modlitby, která nespočívá jen v množství pronesených slov ani v času u ní stráveného, ale v docela prosté důvěře v Boha a jeho milující otcovskou náruč. 

 

Po Mši svaté P. Moravec poděkoval provinciálovi Josefu Michalčíkovi za vše, co redemptoristé za celou dobu svého působení místu přinesli dobrého, a popřál jim hodně zdaru při správě jiných poutních míst. Podle jeho slov nyní začíná nová éra Hory Matky Boží, která bude vycházet z nejlepších místních tradic, ale zároveň by měla přinášet i něco nového, co osloví člověka 21. století. P. Moravec také poutníky informoval o možnosti volně vstupovat do ambitů a celého poutního areálu.

 

Slavnost zakončilo požehnání zdejším milostným obrazem Panny Marie.  

 

V neděli 18. srpna v 10 hodin nové uspořádání slavnostně stvrdí diecézní biskup Jan Vokál, který bude na Hoře Matky Boží sloužit Mši svatou při obnovené hlavní pouti.

 

Fotogalerii z nedělní Mše svaté najdete zde

 

(lb)