Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Evropské setkání ředitelů Papežských misijních děl v Lisieux


Datum:

Od 28. února do 4. března 2013 se uskuteční v Lisieux setkání ředitelů národních misijních děl Evropy.

Evropské setkání ředitelů Papežských misijních děl v Lisieux

Zúčastnit by se ho měla přibližně dvacítka ředitelů těchto organizací včetně generálního sekretáře Papežské misijní unie P. Vita Del Prete. Českou republiku bude na jednání zastupovat P. Jiří Šlégr, ředitel Papežských misijních děl v České republice.

Účastníci setkání by se během těchto pěti dní měli zabývat nejen činností evropských misijních organizací, ale i výzvami a odpovědností v misijní práci. „Hlavním tématem tohoto setkání je „Fidei Donum Mission”, tedy misie jako dar víry a účast diecézních kněží v zámořských misiích,“ říká P. Šlégr. Účastníci by také měli debatovat o vývoji kněžské služby v Evropě a o přípravách na generální shromáždění ředitelů Papežských misijních děl, které se bude v polovině května konat v Římě.

„Jsem velmi rád, že se jednání evropských ředitelů koná právě v Lisieux, tedy domově sv. Terezky, která je jednou ze spolu-patronek misií. Těším se nejen na diskuze o tématech, která nás spojují, ale také na společné návštěvy a modlitby na místech, kde tato velká francouzská světice a učitelka církve pobývala,“ dodává P. Šlégr.

Kontakt a více informací:

Monika Vývodová

Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33,

tel. 731625984, monika [at] missio.cz, www.missio.cz