Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Komunita Sester Matky Božího milosrdenství slavila


Datum:

Věřící ze Dvora Králové a okolí byli svědky věčných slibů jedné ze sester zdejší komunity.

Komunita Sester Matky Božího milosrdenství slavila

V neděli 3. února složila při mši svaté v kostele sv. Jana Křtitele věčné sliby sestra Dagmar ze společenství Sester Matky Božího milosrdenství. Na slavnosti byl přítomen světící královéhradecký biskup Mons. Josef Kajnek a řada dalších diecézních kněží. Po slavnosti mohli přítomní věřící využít nabídku pohoštění na faře.

Kongregaci Sester Matky Božího milosrdentství založila ve Varšavě roku 1862 Teresie Ewa Potocká ze Sulkowskich (1814-1881) jako samostatnou a nezávislou řeholi. Sestry se od počátku soustředily na práci s dětmi, které vyžadují speciální péči a s ženami majícími sociální problémy. Pro ně zakládaly tzv. Domy milosrdenství. Patrně nejznámější osobností kongregace byla sv. Faustyna Kowalská, propagátorka úcty k obrazu Božího milosrdenství.  

Od roku 1994 sestry působí také v České republice, a to ve Dvoře Králové nad Labem a v Praze na Vyšehradě. Královédvorská komunita se velmi výrazně podílí na životě zdejší farnosti. Sestry působí především ve Farní charitě, která provozuje nízkoprahové centrum Střelka a občanskou poradnu pro dospělé. Centrum slouží především sociálně znevýhodněným dětem, které často neví, jak trávit volný čas, nebo nenavštěvují kroužky. Pracovníci centra pro ně připravují vzdělávací programy, děti se mohou zapojit do her nebo nacvičují taneční či hudební vystoupení.

Fotogalerie byla převzata z internetových stránek Kongregace sester Matky Božího milosrdenství a můžete si ji prohlédnout zde.