Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR


Datum:

Ve dnech od 12. do 16. listopadu 2012 navštíví Českou republiku národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii P. Bernard Makadani Zulu.

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR

Návštěva se uskuteční na základě pozvání národního ředitele papežských misií Česka P. Jiřího Šlégra, který bude hosta ze Zambie doprovázet.

Veřejnost, z jejíchž řad již delší dobu mnoho dárců podporuje projekty Papežských misijních děl, bude mít možnost se v České republice se zambijským národním ředitelem setkat při těchto příležitostech:

V úterý 13. listopadu bude P. Zulu v 18.00 hodin celebrovat mši svatou v kostele Panny Marie Sněžné (Jungmannovo nám. 18, Praha 1) a poté proběhne v kapli Panny Marie Pasovské projekce nového dokumentárního filmu ze života bohoslovců „Zambijský bambo“ a beseda s hostem.

Ve středu 14. listopadu od 19.00 hodin bude P. Zulu slavit studentskou mši svatou v kostele Panny Marie Sněžné (Náměstí Republiky, Olomouc).

Ve čtvrtek 15. listopadu odslouží P. Zulu v 7.30 hodin mši svatou v klášterní kapli Sester Neposkvrněného Početí Panny Marie (Hrnčířská 12, Olomouc). Svou návštěvu zakončí besedou v 17.00 hodin ve středisku Eljon ve Špindlerově Mlýně. Informace o místech setkání s P. Bernardem Zulu naleznete také na www.missio.cz.

Z České republiky jsou kromě Zambie rozvíjeny také projekty v rámci Díla šíření víry v Malawi, Papui-Nová Guineji, Bangladéši, Surinamu, Guyaně, Srí Lance a Indonésii, celkem tedy v osmi zemích, na území 11 diecézí. Pomoc jde na zajištění základní pomoci pro diecéze, na katechetické programy, stavby a opravy kostelů, kaplí, formačních center, far a řeholních domů. Na tyto projekty je věnována sbírka z Misijní neděle.

PMD se také v letošním roce soustředí na podporu studia téměř 300 bohoslovců ze čtyř seminářů v Zambii, na Srí Lance a Papui-Nové Guineji. V pěti dalších seminářích pomáhají pokrýt nutné opravy, nákup potřebných věcí a cestovní výdaje.

V rámci Papežského misijního díla dětí se podporuje celkem 78 projektů v 17 diecézích. Konkrétně se jedná o 105 514 chudých dětí z 9 zemí: Uganda, Zambie, Guyana, Surinam, Jamajka, Bangladéš, Indie, Srí Lanka a Papua-Nová Guinea.

Papežská misijní díla se snaží konkrétní pomocí odpovídat na velké problémy dnešního světa jako je bída, hlad, lepra, negramotnost, AIDS apod. Skrze spolupráci s misionáři a misijními pracovníky nabízí jak duchovní tak hmotnou pomoc. Jsou jednou z největších světových organizací, které se systematicky zabývají pomocí misiím. Činnost Papežských misijních děl, která je koordinována Kongregací pro evangelizaci národů a generálními sekretariáty v Římě, se soustřeďuje na čtyři základní oblasti: šíření víry, pomoc dětem, podpora kněžského a řeholního dorostu, zabezpečení kněží, řeholníků a řeholnic v misijních oblastech a vytváření misijního povědomí mezi kněžími a řeholníky světa. Princip činnosti spočívá v tom, že každý, kdo chce podpořit misijní činnost, přispívá do "společné pokladnice", ze které se potom podle aktuální potřeby spravedlivě rozděluje.

Kontakt a více informací:

Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33,

tel. 499 433 058, 604 838 882, email: pmd [at] missio.cz, www.missio.cz

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR - plakát

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR - plakát Olomouc

Zambijský národní ředitel Papežských misijních děl navštíví ČR - plakát Praha