Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Papežská misijní díla


Datum:

informují.

Papežská misijní díla


INDICKÝ NÁRODNÍ ŘEDITEL PAPEŽSKÝCH MISIJNÍCH DĚL NAVŠTÍVÍ ČR

GENERÁLNÍ SHROMÁŽDĚNÍ PAPEŽSKÝCH MISIJNÍCH DĚL 2011

Jako každoročně se i letos uskuteční v Římě ve dnech 9. – 14. května 2011 pravidelné Generální shromáždění Papežských misijních děl (PMD). Jedná se o pracovní setkání všech národních ředitelů světa, které zahájí president PMD Mons. Piergiuseppe Vacchelli. Na programu bude úvodní pastorační část a poté aktuální přehled činnosti PMD, který přednesou příslušní generální sekretáři následovně: za Papežské misijní dílo šíření víry P. Timoteo Lehane Barrett, SVD; za Papežské misijní dílo sv. Petra apoštola Mons. Jan Dumon; za Papežské misijní dílo dětí Dr. J. Baptistine, za Papežskou misijní unii P. Vito Del Prete, PIME. Na Generálním shromáždění vystoupí se svým projevem také prefekt Kongregace pro evangelizaci národů kardinál Ivan Dias. Mons. Českou republiku zde bude zastupovat P. Jiří Šlégr, národní ředitel Papežských misijních děl. Generální shromáždění bude schvalovat projekty na pomoc chudým misijním oblastem světa. Prostor bude dán též k představení současné misijní situace ve světě, řešení naléhavých problémů a k prohloubení vzájemné spolupráce.

NA SVĚTĚ NEJSME SAMI – benefiční akce na pomoc podvyživeným dětem v Zambii

V neděli 1. května 2011 proběhl v areálu Břevnovského kláštera v Praze již 5. ročník akce Na světě nejsme sami – misijní den pro děti plný her a radovánek. Akci pořádaly místní oddíly Arachné a Jeleni. Počasí nakonec všem přítomným přálo, obloha se vyjasnila, a tak si děti mohly zahrát hry a zasoutěžit, rodiče si mezitím vypili kávu, na návštěvníky čekaly i buchty a buřty k obědu, Misijní jarmark, divadelní a taneční vystoupení, koncert, tombola, misijní beseda a samozřejmě slavnostní mše svatá. V organizaci celé akce bylo zapojeno asi 80 lidí, kteří chystali program, pekli buchty, sháněli sponzory a mnoho dalšího. Přišlo přibližně 300 dětí, celkem asi 500 návštěvníků a vybrala se částka 46 516 Kč. Tento výtěžek bude prostřednictvím Papežských misijních děl věnován na pomoc hladovějícím dětem z arcidiecéze Lusaka v Zambii. Všem, kteří tuto akci jakýmkoliv způsobem podpořili, upřímně děkujeme! Více informací: http://nasvetenejsmesami.webgarden.cz/

9. CELOSTÁTNÍ MISIJNÍ POUŤ A 6. MISIJNÍ DEN DĚTÍ


MULTIMEDIÁLNÍ DVD MISIJNÍ NEDĚLE – prosba o spolupráci

Letošní rok připravujeme nové multimediální DVD Misijní neděle, které chceme vydat k říjnové Misijní neděli. Součástí DVD bude nabídka k modlitebním aktivitám. Pokud byste měli nebo chtěli připravit a poslat nám podklady pro uspořádání: adorace, růžence, křížové cesty, vigilie (modlitebního setkání) či komentáře k obětním darům s misijními symboly, budeme rádi. Vše by mělo být v misijním duchu, abychom to mohli dobře využít. Rádi na každém příspěvku uvedeme Váš kontakt, případně seznámíme tímto způsobem veřejnost s Vaší spiritualitou. Abychom stihli DVD vydat včas, potřebovali bychom Vaše eventuelní příspěvky obdržet v elektronické podobě na emailovou adresu info [at] misijnidila.cz nejpozději do 10. června 2011. Samozřejmě, že všichni, kdo se budou na tomto společném projektu podílet, multimediální DVD Misijní neděle dostanou jako dárek.


VYBERTE SI Z MISIJNÍCH MATERIÁLŮ

Papežská misijní díla nabízí pestrou škálu misijních materiálů. Mezi novinky patří např. pexesa Mexiko, Malawi, Bangladéš, Papua-Nová Guinea, Zambie, misijní puzzle, Výroční zpráva PMD 2010, napínavý cestovní deník Filipa Breindla Za misionáři Amazonie; v nabídce jsou misijní trička a šátky, balonky, růžence, desátky, pohledy z misií, vtipné Kintuadi, samolepky a další věci pro děti i dospělé, objednat lze DVD s misijními filmovými dokumenty. Již nyní je možno objednávat stolní Misijní kalendáře na rok 2012 (Guyana). Lze je využít nejen jako přehledné kalendáře, ale také jako funkční pohlednice a zdroj zajímavých informací pro aktivity dětí i dospělých. Kalendáře by měly být v distribuci před prázdninami. Finanční dary, které se prostřednictvím kalendářů získají, jsou použity na přímou pomoc chudým dětem v misiích. Celou nabídku najdete na www.misijnidila.cz. Přehled nově vydaných materiálů zde.

Více informací:PMD, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, 604 838 882, info [at] misijnidila.cz, www.misijnidila.cz.