Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Církevní školy zapsaly nové žáky


Datum:

V lednu proběhl zápis do prvních tříd základních škol. V naší diecézi máme dvě církevní základní školy, jejichž zřizovatelem je královéhradecké biskupství.

Církevní školy zapsaly nové žáky

Na Církevní základní školu v Borohrádku, která je vyhledávána zejména pro rodinnou atmosféru a individuální přístup učitelů k dětem, bylo zapsáno 10 budoucích prvňáčků.

Na Základní školu Jana Pavla II. při Biskupském gymnáziu v Hradci Králové se přišlo zapsat celkem 26 dětí. "Také zde se snažíme vnímat potřeby jednotlivých žáků a ke každému z nich přistupovat individuálně, což je zejména při přechodu z mateřské do základní školy velmi důležité. Vedení školy spolu se zřizovatelem se proto rozhodlo, že od září budou otevřeny hned dvě první třídy, aby si noví prvňáčci mohli zvykat na školní povinnosti v menším kolektivu. Podle našich informací je totiž nižší počet žáků ve třídě jedním z kritérií, podle kterých si rodiče právě naši školu vybrali," vysvětlil ředitel školy Mgr. Jiří Vojáček.

Případní zájemci, kteří by se ještě dodatečně chtěli zapsat na některou z uvedených základních škol, mohou kontaktovat Mgr. Stanislavu Kučerovou z odboru církevního školství, tel.: 739 344 697.